GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Επίθεση” της Κυβέρνησης στο επίδομα των τριτέκνων

   Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά τον εμπαιγμό που νιώθουν στο σύνολό τους από τις κυβερνητικές αποφάσει...

   Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά τον εμπαιγμό που νιώθουν στο σύνολό τους από τις κυβερνητικές αποφάσεις που τους αφορόυν κατέθεσαν το πρόσφατο υπόμνημα-καταγγελία οι σύλλογοι γονέων με τρία παιδία Ελλάδος στη Βουλή, καθώς και για τις δράσεις του συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης, μίλησε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ξάνθης, κ. Νικόλαος Τσαούσης.

   «Καταθέσαμε υπόμνημα στον πρόεδρο και σε όλα τα κόμματα της Βουλής, ως ομοσπονδία. Το ζήτημα βέβαια είναι πως απλά καταθέσαμε το υπόμνημά μας, χωρίς να γίνει κατορθωτό να συναντηθούμε με κάποιον αρμόδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαούσης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «πριν από λίγο καιρό η Κυβέρνηση μας έλεγε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το επίδομα των τριτέκνων. Σήμερα ωστόσο έρχεται και βάζει το πλαφόν των 40.000 ευρώ ανά οικογένεια». Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνηση, θέτονται εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχος του πολυτεκνικού επιδόματος, ορίζοντας πλέον ως δικαιούχους μόνο όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 40.000 ευρώ. 

  «Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, εάν η πολιτεία δεν σκύψει πάνω από το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα προβλήματα τα βλέπουμε εμείς που είμαστε απλοί πολίτες, δεν μπορούν να τα δουν αυτοί που κάθονται στα τα μεγάλα σαλόνια;» δήλωσε ο πρόεδρος των τριτέκνων Ξάνθης σχολιάζοντας τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες.

  Αναφερόμενος στις δράσεις του συλλόγου των τριτέκνων Ξάνθης ο κ. Τσαούσης δήλωσε πως στις 11 και 12 Δεκεμβρίου (σήμερα Σάββατο  και αύριο Κυριακή) θα μοιράζονται τρόφιμα στα μέλη του συλλόγου, οι οποίοι μπορούν να επισκέπτονται την αποθήκη του συλλόγου με την ταυτότητά τους, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

   Η Ομοσπονδία γονέων με τρία παιδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Αναλυτικά το υπόμνημα-καταγγελία που κατέθεσε η Ομοσπονδία στη Βουλή αναφέρει τα εξής:
  «Καταγγέλλουμε την αναλγησία, την αδιαφορία και την υποκρισία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. Ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λαμβάνει-εν πολλοίς άδικα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω-που θεσμοθετήθηκαν σε πρόσφατα νομοσχέδια(Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, φορολογικό) προέταξε(τι ειρωνεία;)την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασική αιτία της κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος. Αναμέναμε, λογικά να υλοποιήσει και την συνταγματική(παραγρ.5 του άρθρου 21) θεσμοθετώντας  μέτρα και για το δημογραφικό πρόβλημα. 
Αντί αυτών η Κυβέρνηση  περιορίζει ή/και καταργεί υφιστάμενες παροχές, φορολογεί αδιακρίτως και αδιαφορεί προκλητικά για το μέλλον  των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω) που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών,και με το πρόσχημα εντολών του ΔΝΤ,ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τουλάχιστον για 400.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω τα πενιχρότατα πολυτεκνικά επιδόματα καθιερώνοντας απαράδεκτα κριτήρια.Με την παρούσα οικονομική κρίση και αυτά τα ποσά είναι αναγκαία για την οικογένειες, που έχουν δεί μέχρι τώρα να μειώνεται το εισόδημά τους τουλάχιστον 25%, με επακόλουθο το ποσοστό φτώχειας στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω να ξεπερνά το 33%. Η Κυβέρνηση εμμένει σε πρακτικές του παρελθόντος,παρά του ότι έχουν εκπέσει από το ΣτΕ, και προσπαθεί τώρα επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο. Μα και το δημογραφικό πρόβλημα με,δείκτη γονιμότητος  μόλις στο 1,όταν για την ανανέωση των γενεών απαιτείται 2,1 δεν είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα;
Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος εδώ και 30 χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο  σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των προνοιακών επιδομάτων από τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχω-ρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα.
Οι προτάσεις των τρίτεκνων γονέων που  ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να θεσμοθετηθούν είναι:
-Να υλοποιήσει τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
-Να σταματήσει άμεσα να τιμωρεί τις οικογένειας με τρία παιδιά και  άνω αλλά  να τις υποστηρίξει  με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζει ή καταργεί υφιστάμενα.

-Να θεσμοθετήσει αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.
Δεν το οφείλετε σε μας, δεν το οφείλετε στα παιδιά μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια