GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γιαούρτι και ροδέλαιο τα βουλγαρικά προϊόντα που "κατέκτησαν" την αγορά της Ιαπωνίας

Το γιαούρτι και το ροδέλαιο, που παρασκευάζονται στη Βουλγαρία, κατατάσσονται στη λίστα των προϊόντων με τεράστια ζήτηση στην αγορά της Ιαπω...

Το γιαούρτι και το ροδέλαιο, που παρασκευάζονται στη Βουλγαρία, κατατάσσονται στη λίστα των προϊόντων με τεράστια ζήτηση στην αγορά της Ιαπωνίας. Μάλιστα, όπως είπε ο πρέσβης της Ιαπωνίας στη Σόφια, Μακότο Ιτο, Ιάπωνας βιομήχανος που παράγει βουλγαρικό γιαούρτι κατέχει μερίδιο 60% στην ιαπωνική αγορά. Εξίσου σημαντική, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και η θέση του ροδέλαιου στις προτιμήσεις των καταναλωτών της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, ο Ιάπωνας πρέσβης δεν ανακοίνωσε στοιχεία σχετικά με το μερίδιο αγοράς που κατέχει το βουλγαρικό ροδέλαιο, αλλά τόνισε την ανάγκη καλύτερης σύνδεσης των συγκεκριμένων προϊόντων με την ιαπωνική αγορά.
Ο κ. Ιτο ανέφερε ακόμη ότι και οι Βούλγαροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ιαπωνικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που αποτυπώνεται και στην εξέλιξη του όγκου του διμερούς εμπορίου, η αξία του οποίου διαμορφώνεται περίπου στα 120 εκ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Εξάλλου, η Ιαπωνία καταλαμβάνει μία θέση στη λίστα των ξένων επενδυτών στη Βουλγαρία, καθώς υλοποίησε τρία μεγάλα έργα, το εργοστάσιο ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων στο Γιάμπολ, το αιολικό πάρκο παραγωγής "πράσινης" ενέργειας στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και το νοσοκομείο "Τοκούντα" στη Σόφια.

Πηγή: ΑΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια