GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευρεία σύσκεψη στην ΑΜ-Θ για το καλάθι των προϊόντων του κάθε νομού

Eυρεία κυβερνητική σύσκεψη προγραμματίζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Κομοτηνή, με κεντρικό θέμα την ανάδειξη των τοπικών προϊ...

Eυρεία κυβερνητική σύσκεψη προγραμματίζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Κομοτηνή, με κεντρικό θέμα την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, δημιουργώντας το καλάθι των προϊόντων του κάθε νομού, στο πλαίσιο της αύξησης της αγροτικής παραγωγής, ως όχημα για έξοδο από την κρίση.



Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του για το θέμα ο υφυπουργός Εσωτερικών-Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, στην σύσκεψη θα μετέχουν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, μαζί και με τους υφυπουργούς του, όπου θα αναλυθεί το θέμα για της επιστροφής της παραγωγής στα παραδοσιακά προϊόντα της κάθε περιοχής και ποια από αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό   για τον τουρισμό-οικοτουρσιμό.

Για αυτά τα προϊόντα που είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, θα τυγχάνουν χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα, θα εντάσσονται στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής και με το ΕΤΕΑΝ θα μπορούν να είναι οι εκπρόσωποί μας, οι πρεσβευτές μας, οι εμπορικοί στις ξένες αγορές.

Οι συσκέψεις αυτού του είδους ξεκίνησαν από χθες στην Κρήτη και η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στη δική μας περιφέρεια.

Εξ άλλου αναφερόμενος στην ισχύ από τη νέα χρονιά του νέου αναπτυξιακού νόμου, τον χαρακτήρισε καινοτόμο, που σέβεται το δημόσιο χρήμα, την τοπική κοινωνία και είναι έξω από τη λογική των επιδοτήσεων. «Μιλάμε πλέον για βιώσιμη ανάπτυξη, για φοροαπαλλαγές και ευνοϊκά δάνεια, έτσι ώστε ποτέ να μη ζήσουμε τις επενδύσεις κουφάρια. Είναι ευκαιρία για όλους, μια και ο αναπτυξιακός νόμος είναι σε διαβούλευση, να ακουστούν προτάσεις βελτιωτικές και από τους ανθρώπους της αγοράς», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια