GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το “μεγάλο κόλπο” της αντλίας!

Δεν έχουν καταγραφεί τέτοιες τακτικές  μέχρι στιγμής στην περιοχή μας. Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης σε 50 π...

Δεν έχουν καταγραφεί τέτοιες τακτικές  μέχρι στιγμής στην περιοχή μας.

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης σε 50 πρατήρια, εντοπίστηκαν μηχανισμοί, που ήταν τοποθετημένοι στις αντλίες υγρών καυσίμων και έκλεβαν τους καταναλωτές.

  Μέχρι στιγμής τέτοιου είδους τακτικές και πρακτικές δεν έχουν εντοπιστεί σε κάποιο από τα πρατήρια της Ξάνθης, γεγονός που επιβεβαίωσε  στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή σχολιάζοντας την καθημερινότητα ο πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Ξάνθης «Άγιος Χριστόφορος», κ. Γιάννης Σιούτας. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή μας. Αυτές οι τακτικές είναι φαινόμενα που παρατηρούνται κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία που διακατέχει αυτές τις πόλεις, κερδοσκοπούν εις βάρος κάποιων άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούτας.

  Είναι γνωστό, πως με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή του Υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπεται, για τέτοιους είδους περιπτώσεις, από αναστολή της άδειας μέχρι και αφαίρεσή της, ενώ παράλληλα οι παραβάτες επιβαρύνονται και με χρηματικά πρόστιμα. Ο κ. Σιούτας επισήμανε πως τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι πιο «βαριά», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Όταν βάζει κάποιος ένα παράνομο τέτοιο μηχανάκι, τότε υπάρχει δόλος και βασικός του σκοπός είναι να κερδοσκοπήσει σε βάρος των καταναλωτών. Δεν αρκεί λοιπόν να τους επιβάλουμε χρηματικά πρόστιμα και να αναστέλλεται για μερικούς μήνες η λειτουργία των πρατηρίων, καθώς στο τέλος βρίσκουν παραθυράκια και ξανακάνουν τα ίδια» ενώ συνέχισε λέγοντας «Θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρόστιμα να είναι πολύ πιο τσουχτερά. Μόνο έτσι θα πείσουμε τον κόσμο ότι θέλουμε να αποβάλλουμε τον κακό επαγγελματία από τον κλάδο μας».

Σενάρια εξίσωσης

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, κ. Γιάννης Σιούτας, αναφέρθηκε και στα σενάρια περί εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Εμάς μας έχουν στείλει ένα ενημερωτικό έγγραφο, με το οποίο μας επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνει καταγραφή του αποθεματικού πετρελαίου θέρμανσης για κάθε πρατήριο μέχρι τις 31/12 του 2010 και να δηλώσουμε τα αποθέματά μας. Όποιος από τους συναδέλφους δεν έχει απόθεμα ξεκινάει τη νέα χρονιά χωρίς της επιβάρυνση του ειδικού φόρου. Αυτή την ενημέρωση έχουμε μέχρι στιγμής, καθώς δεν μας έχει ενημερώσει κανείς, επίσημα, ούτε για αυξήσεις, ούτε για διπλασιασμούς».

  Παράλληλα ο κ. Σιούτας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτά τα σενάρια να πάρουν σάρκα και οστά εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις κοινωνικές επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου λέγοντας πως «Εάν γίνει η εξίσωση τότε όλοι θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τώρα που το πετρέλαιο κοστίζει 0,75 με 0,77 λεπτά, θα μπορεί να πληρώσει 1,30;» ενώ λίγο αργότερα επισήμανε πως «Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό ότι ο κόσμος δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες σε θέρμανση, με παραδείγματα πολυκατοικιών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς εμάς».

Γιώργος Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια