GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου

Όταν το κράτος προσπαθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αφαιμάξει από μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες αυτ...

Όταν το κράτος προσπαθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αφαιμάξει από μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες αυτά που επί χρόνια “μαζί έτρωγαν” κάποιοι από τους πολιτικούς με κάποιους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες τότε μέρος του αποτελέσματος είναι αυτό που ζούμε στο κλείσιμο της χρονιάς. 


Οικονομικός μαρασμός και την νευρικότητα να κυριαρχεί στο σύνολο των συμπολιτών μας από την αδυναμία να μπορέσουν να καλύψουν, ακόμη και οι συντηρητικότερες οικογένειες, τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τις ΔΕΚΟ γενικότερα. Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου, με το κακό να έχει αυξητικές τάσεις που, μάλλον, θα τις ζήσουμε χειρότερες το 2011.

       Ουρές σχηματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και σε διάφορα παραρτήματα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς για άλλη μια χρονιά οι περισσότεροι συμπολίτες μας άφησαν για το τέλος την τακτοποίηση των φορολογικών τους εκκρεμοτήτων. Η οικονομική στενότητα, η οποία χαρακτηρίζει το πλήθος των ελλήνων φορολογούμενων σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις κρατικές εισφορές, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να μην είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια που τους δίνει ο νόμος.

Η υπαγωγή στο σύστημα της περαίωσης και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι οι δύο βασικότερες οικονομικές υποχρεώσεις, που απασχολούν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της χώρας μας.

  Η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ολιγοήμερη παράταση μέχρι τις 31 του μήνα (δηλαδή Σήμερα). Το υπουργείο έχει διαμηνύσει, ωστόσο, ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και γι' αυτό οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν το σήμα για το 2011.

Ο προϊστάμενος της Α’ Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Φαρμάκης, μιλώντας στον «Ακ.» επισήμανε πως «Το υπουργείο έχει ήδη κάνει γνωστό πως δεν θα δοθεί καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και πως πρέπει όλοι να προμηθευτούν το νέο σήμα μέχρι και σήμερα (δηλαδή 31/12/2010). Όσοι δεν έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση ή την έχουν χάσει μπορούν ακόμη να παραλάβουν το σήμα, προσκομίζοντας σε εμάς την άδεια κυκλοφορίας τους αυτοπροσώπως, έως και σήμερα (δηλαδή 31/12/2010)», ενώ συγκρίνοντας τη μέχρι τώρα διαδικασία με αυτή που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη ο κ. Φαρμάκης ανέφερε πως «Τις προηγούμενες χρονιές είχε δοθεί κάποια παράταση, φέτος ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη. Ο λόγος είναι ότι θέλει το υπουργείο τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2010».

Δεν είναι λίγοι ωστόσο οι κάτοχοι οχημάτων που καταθέτουν αυτές τις ημέρες τις πινακίδες των οχημάτων τους είτε επειδή δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν οικονομικά τα οχήματά τους είτε για άλλους λόγους. Όπως μας ενημερώνει ο κ. Φαρμάκης, για την κατάθεση των πινακίδων απαιτείται η άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες, αυτοπρόσωπη παρουσία του κατόχου του οχήματος και φυσικά να ανήκει το αυτοκίνητο στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης. «Η εικόνα που έχουμε αυτές τις ήμερες είναι φορτωμένη με πολύ κόσμο. Οι λόγοι είναι, πρώτον ότι πολύς κόσμος δεν έχει λάβει τα τέλη κυκλοφορίας και έρχεται σε εμάς για να τα προμηθευτεί και δεύτερον λόγω του ύψους των τελών δεν είναι λίγοι αυτοί που καταθέτουν τις πινακίδες τους. 

  Υπάρχει αυξημένη προσέλευση πολιτών, σε σύγκριση με πέρσι, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολλοί δεν έχουν παραλάβει τις ανάλογες ειδοποιήσεις για την παραλαβή των τελών κυκλοφορίας».

Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποπληρωμής της περαίωσής τους, αποφέροντας κέρδη στο Ελληνικό Δημόσιο που φτάνουν και ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ, όπως τουλάχιστον επισήμανε στον «Ακ.» ο κ. Κετύπης Χρήστος, επόπτης ελέγχου της Α’ Δ.Ο.Υ. Ξάνθης. «Η περαίωση πήρε παράταση έως και σήμερα (31/12/2010), οπότε και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αυτοί που δεν έχουν λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα, ώστε να τους το εκδώσουμε εμείς, ενώ η αποδοχή, δηλαδή η καταβολή του 20% του τελικού ποσού, μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2011» ανέφερε ο κ. Κετύπης ενώ παράλληλα τόνισε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε μια συγκροτημένη εικόνα για την περαίωση στην Ξάνθη (σε Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ.), επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που πληρώνουν στις τράπεζες. Στο τέλος του Ιανουαρίου του 2011 θα είμαστε σε θέση να έχουμε πιο συγκροτημένη εικόνα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια