GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ιω. Καπελέρης ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ: «Η Φοροδιαφυγή στην Ελλάδα αγγίζει το 30% του ΑΕΠ»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης. Σκοπός της επίσκεψης του ήταν...

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Σκοπός της επίσκεψης του ήταν ο συντονισμός του ελεγκτικού μηχανισμού σε ότι αφορά την περιφέρεια, οι προσανατολισμοί σε για τους ελέγχους μέσα από τις ποιοτικές στοχεύσεις, προκειμένου μέσα από τη διαδικασία των ελέγχων να δοθεί το μήνυμα που επιζητάει η κοινωνία και είναι: ‘ Όχι επιτήδειους. Αυτοί που επί σειρά ετών φοροδιαφεύγοντας, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αποκτώντας μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία. Πρέπει κάποτε να ελεγχθούν και να αποδώσουν αυτά τα οποία επί σειρά ετών φοροδιαφεύγοντας είχαν αποκρύψει.

Ο κ. Καπελέρης έκανε λόγο για φορολογική ασυδοσία, λόγω της αδυναμίας, ή της ανυπαρξίας του φορολογικού υλικού, για να οδηγήσει στο σημείο που βρίσκονται τα δημόσια έσοδα. Μιλώντας δε για τη φοροδιαφυγή, υποστήριξε ότι είναι πολύ μεγάλη στην Ελλάδα και αγγίζει το 30% του ΑΕΠ

«Φεύγουμε και αλλάζουμε στρατηγική ελέγχων. Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν αποδίδεται ο ΦΠΑ στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπως θα έπρεπε. Καθώς επίσης στον έλεγχο του εμπορίου και της διακίνησης των αγαθών στην περιοχή, μια και στην περιφέρεια υπάρχουν πύλες εισόδου που πρέπει να είναι εμφανής η παρουσία μας», σημείωσε ο κ. Καπελέρης.

Σε ότι αφορά το παραεμπόριο το οποίο αναπτύσσεται και αυτό στην ΑΜ-Θ, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, προκειμένου και από εκεί να διαφυλαχθούν τα δημόσια έσοδα. «Από την άλλη να καταπολεμήσουμε τις στρεβλώσεις της αγοράς, του ανταγωνισμού και στο στεγασμένο εμπόριο, το οποίο χρειάζεται αυτή την υπηρεσία, χρειάζεται τους ελέγχους καθώς και οι έλεγχοι είναι στοιχείο της Δημοκρατίας και στοιχείο που προσδιορίζει και τους κανόνες της αγοράς»!

Ο Κ. Καπελέρης αναφέρθηκε και στα φορολογικά δικαστήρια που θα λειτουργήσουν, καθώς λιμνάζουν στα δικαστήρια πολλές υποθέσεις φορολογικές.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια