GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ξάνθης.

   Το μεσημέρι της Παρασκευής (χθές) πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Ξάνθης, στ...

   Το μεσημέρι της Παρασκευής (χθές) πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Ξάνθης, στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης. Στη συνέλευση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εργαζομένων καθώς και τα προβλήματα που πρόκειται να προκύψουν από την εφαρμογή των νέων οικονομικών μέτρων.


   «Πρώτος ο κλάδος μας έχει αποδεχτεί τη μείωση των αποδοχών. Αλλά πλέον πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Είμαστε υπέρ ή κατά του μνημονίου;» δήλωνε η κα. Όλγα Ράπτου, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. από το βήμα του επιμελητηρίου. «Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας» δήλωσε λίγο αργότερα η κα. Ράπτου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της λέγοντας πως «270 ιατρικές εξετάσεις έχουν αφαιρεθεί από τις παροχές υγείας μας. Αν αυτό δεν είναι μείωση μισθού, τότε τι είναι; Αφού πλέον καλούμαστε να τις πληρώσουμε από την τσέπη μας».

Ο βασικός θεματικός άξονας της συνέλευσης δεν ήταν άλλος από τα οικονομικά ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κλάδος των Δ.Ο.Υ., με τους περισσότερους ομιλητές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο μείωσης των αποδοχών τους, καθώς και για το ενδεχόμενο κλείσιμο περιφερειακών Δ.Ο.Υ.. «Υπάρχει μια διαδικασία οργανωτικής αναδιάρθρωσης, από την οποία θα εκτιμηθεί το κόστος λειτουργίας περιφερειακών Δ.Ο.Υ. καθώς και το εάν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους» ανέφερε κατά την ομιλία της η κα. Σταυράκη Φρόσω, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Είχαμε φτάσει σε ένα σημείο όπου δίναμε στους εργαζόμενους ένα κόκαλο για να μπορούν κάποιοι μεγάλοι να κάνουν πάρτι».

      Αρκετοί εργαζόμενοι έδωσαν το παρόν στη Γενική Συνέλευση, ενώ μερικοί από αυτούς τοποθετήθηκαν δημόσια για το προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. «Είμαστε ένα παραβάν του Καραγκιόζη. Εμείς επιλέγουμε την πολιτική ηγεσία, οπότε εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να φανούμε πιο οργανωμένοι και πιο επιθετικοί μπροστά στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Παναγιώτης Θεοχάρους, εργαζόμενος στην Β΄Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων. Στα επόμενα 24ωρα, πιθανόν να υπάρξουν τα συμπεράσματα, ή ακόμη και ανάλογο ψήφισμα. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια