GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συμβατικά διόδια σε σημεία της Εγνατίας Οδού, μέχρι την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων

Συμβατικά διόδια θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε σημεία της Εγνατίας Οδού, μέχρι να γίνει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδ...

Συμβατικά διόδια θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε σημεία της Εγνατίας Οδού, μέχρι να γίνει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων, σε 1,5 χρόνο από σήμερα περίπου.


 Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του αντιπροέδρου της Εγνατία Οδός ΑΕ, Γιάννη Τσακλίδη, υπάρχει πίεση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα διόδια, ειδάλλως θα χρειαστεί να γίνει επιστροφή των χρημάτων, που απαιτήθηκαν για γίνει το έργο.

«Από τη Θες/νικη και δυτικά προς την Ηγουμενίτσα θα λειτουργήσουν 3-4 συμβατικά διόδια, ενώ από την Θες/νικη και ανατολικά, θα λειτουργήσουν 2-3 διόδια, εκ των οποίων το ένα θα είναι στο κέντρο της Θράκης, που θα είναι κάποιος κόμβος της Κομοτηνής, ή του Ιάσμου», σημείωσε ο κ. Τσακλίδης.

ΕΠι πλέον πρόσθεσε ότι θα ληφθεί ειδική πρόνοια για εκείνους τους χρήστες των κοντινών αποστάσεων.

«Να τονίσω ότι καλό θα είναι το δρόμο να τον χρηματοδοτούν εκείνοι που τον χρησιμοποιούν και όχι η υπόλοιπη Ελλάδα. Ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας, προκειμένου να είναι ασφαλής και σύγχρονος, απαιτούνται περίπου 60 εκ ευρώ το χρόνο», σημείωσε ο κ. Τσακλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι με την λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, θα γίνεται μέτρηση των χιλιομέτρων με ηλεκτρονικό τρόπο και μέσω των ηλεκτρονικών καρτών που θα υπάρχουν, η πληρωμή θα γίνεται στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου και όχι σε κάθε νομό νέα διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια