GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατά του λιγνίτη η κοινωνία της Δράμας

Επιστολή προς την υπουργό ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και τον κοινοτικό επίτροπο ανταγωνισμού κ. Αλμούνια αποστέλλει η Συντονιστική Επιτροπή...


Επιστολή προς την υπουργό ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και τον κοινοτικό επίτροπο ανταγωνισμού κ. Αλμούνια αποστέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του λιγνίτη νομού Δράμας, προκειμένου να επαναλάβει την αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας σε οποιοδήποτε σχέδιο εκμετάλλευσης των λιγνιτικών αποθεμάτων, αλλά και τη διάθεσή της να σταθεί δυναμικά απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.


Η ανάγκη εκ νέου επισήμανσης της θέσης της κοινωνίας της Δράμας προκλήθηκε εν μέρει και με αφορμή την πρόταση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα που δεν έχουν δοθεί στη ΔΕΗ. Ωστόσο, βασικός λόγος είναι η εν εξελίξει διαβούλευση του υπουργείου με την Ε.Ε. για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας. Πάντως, εκτιμάται θετικά η αναστολή των διαδικασιών παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η πρόταση του υπουργείου για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν την υποχρέωση της χώρας μας να προχωρήσει στη διάθεση των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων στη Βεγόρα, την Ελασσόνα και τη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια