GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Η βία κατά των γυναικών, από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας»

Διεθνής ημέρα για την πάταξη της βίας κατά γυναικών η σημερινή (25 Νοεμβρίου) και το θέμα απασχόλησε τη Βουλή των Ελλήνων. Παραθέτουμε τα όσ...

Διεθνής ημέρα για την πάταξη της βίας κατά γυναικών η σημερινή (25 Νοεμβρίου) και το θέμα απασχόλησε τη Βουλή των Ελλήνων. Παραθέτουμε τα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής για το θέμα

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος απηύθυνε ομιλία στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας, για τη «Διεθνή Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών». Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε πως «οι μέρες – όπως η 25η Νοεμβρίου- που αφιερώνονται στην υπενθύμιση ενός προβλήματος,  είναι απαραίτητες για να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον μας και να γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις για την εύρεση λύσεων». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τη βία κατά των γυναικών ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ημερών που διανύουμε και υπογράμμισε πως «θύματα βίας είναι γυναίκες σε όλον τον κόσμο, γυναίκες κάθε μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Η ζυγαριά βέβαια κλίνει αρνητικά προς τις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές των μεταναστριών και των οικονομικά εξαθλιωμένων γυναικών». 

Όπως επισήμανε ο κ. Πετσάλνικος «η ρίζα του κακού, βρίσκεται στη νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει, καθώς οι ίδιοι εμείς ως γονείς, μεταφέρουμε συχνά ηθελημένα ή άθελα μας, εσφαλμένα πρότυπα στα παιδιά μας, τα οποία αναπαράγονται και στο σχολείο». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο στηρίζει τη φετινή εκστρατεία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για την 25η Νοεμβρίου που έχει στόχο την οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας πως «χρειάζεται η εποικοδομητική συνένωση των δυνάμεων μας, η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας και η συμπαράταξή μας απέναντι στο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια