GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών (φωτογραφίες από την Ξάνθη)

Αργά εχθές το βράδυ ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών, με την υπηρεσία καθαριότητας τους Δήμου να μαζεύει τα πρώτα σκουπίδια που είχαν πν...


Αργά εχθές το βράδυ ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών, με την υπηρεσία καθαριότητας τους Δήμου να μαζεύει τα πρώτα σκουπίδια που είχαν πνίξει την πόλη της Ξάνθης. Μετά από απόφαση της ομοσπονδίας εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη Παρασκευή.


Αναλυτικά η ομοσπονδία αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Νοεμβρίου 2010 προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζοντας μαζικά την αντίθεση τους στην ακολουθούμενη πολιτική του Μνημονίου και της εργασιακής βαρβαρότητας.

Μετά την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3.00 το μεσημέρι με  πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γεώργιου Ντόλιου με την Εκτελεστική Επιτροπή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και Οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Αναλυτικά θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Δεσμεύτηκε επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών πως από 1-1-2011 εξετάζει θετικά το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις  Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών λαμβάνοντας  υπ’ όψη και τις απόψεις της πλειοψηφίας των συλλόγων-μελών της αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να αποτελέσει περίοδο ανασυγκρότησης  και ανασύνταξης των δυνάμεων της καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και κυρίως να δημιουργηθούν οι  όροι έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε απόλυση εργαζόμενου καθώς επίσης και η διασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική  Επιτροπή, τονίζει πως παραμένει ανοικτό το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα αυτών που χρόνια τώρα εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στους χώρους υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων  συμβάλλοντας στο Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

 Η Ομοσπονδία στηρίζει επίσης τις πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων Σωματείων στους Χ.Υ.Τ.Α. για την ασφαλή λειτουργία και εναπόθεση των Στερεών Αποβλήτων.

Μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι αποφασιστικά και ενωτικά παλεύουν και διεκδικούν  τότε οι αγώνες τους  μπορούν να έχουν αποτέλεσμα  ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια