GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο σκαμνί η Ελλάδα για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

Όπως σημειώνει η Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, της 19ης Μαρτίου του 2009, βάσει της...

Όπως σημειώνει η Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, της 19ης Μαρτίου του 2009, βάσει της οποίας όφειλε να εναρμονίσει το εθνικό της δίκαιο προς το κοινοτικό, σε ό,τι αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει ως σήμερα συμμορφωθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να της επιβάλλει ένα ημερήσιο πρόστιμο ύψους 7.173,6 ευρώ, για κάθε μέρα που παρέρχεται από την πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου και ως την ημέρα της πλήρους συμμόρφωσής της.

Παράλληλα, η Επιτροπή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβάλλει και ένα δεύτερο ημερήσιο πρόστιμο, ύψους 43.724,8 ευρώ. Το πρόστιμο αυτό θα επιβάλλεται όταν θα εκδοθεί η δεύτερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ως την ημερομηνία πλήρους συμμόρφωσης της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλογίζει στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας ότι επί σειρά ετών, και ειδικότερα από το 2003, απορρίπτουν τις προσφορές προμηθευτών, παρά το γεγονός ότι τα προσφερόμενα υλικά φέρουν την ειδική σήμανση «CE». Κατά την Επιτροπή, η σήμανση αυτή εγγυάται την ασφάλεια των προϊόντων και μόνο κάτω από εξαιρετικά ειδικούς όρους μπορούν οι εθνικές αρχές να απορρίψουν τη συμμετοχή τους σε ένα διαγωνισμό κρατικών προμηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια