GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το ψηφιακό σήμα ήρθε και στην Ξάνθη

Από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή στην περιοχή της ανατολικής Θράκης από το Κέντρο Εκπομπής Πλάκας της ευρύτερη...

Από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή στην περιοχή της ανατολικής Θράκης από το Κέντρο Εκπομπής Πλάκας της ευρύτερης περιοχής Αλεξανδρούπολης. Οι περιοχές ψηφιακής κάλυψης είναι το νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, το νότιο τμήμα του νομού Ροδόπης και το νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Ξάνθης.

Τι γίνεται  στην πόλη μας

  Στις 19 Νοεμβρίου ξεκίνησε η μετάδοση με ψηφιακά σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «ΠΛΑΚΑ» στις συχνότητες 24 (498MHz) και 32 (562MHz).
  Το αναλογικό σήμα των καναλιών αυτών θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 2116/08. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο εκπομπής της Θάσου δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.
  Ήδη οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής «ΠΛΑΚΑ» βλέπουν ενημερωτικό κυλιόμενο μήνυμα στην οθόνη τους, το οποίο τους ενημερώνει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάδοσης.

Ποια κανάλια γίνονται ψηφιακά

  Θα παρακολουθείτε ψηφιακά τους Ιδιωτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ) δωρεάν όπως πάντα.

Τι χρειάζεται για να βλέπετε ψηφιακά
1. Τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4
Εάν έχετε ή σκοπεύετε να αποκτήσετε τηλεόραση, φροντίστε να διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 ή Η.264. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεστε εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
2. Ψηφιακή λήψη με υπάρχουσα τηλεόραση και εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4. Εάν η τηλεόρασή σας είναι κλασσική αναλογική με λυχνία (CRT) ή LCD/PLASMA (επίπεδη τηλεόραση) χωρίς θύρα HDMI, τότε αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA. Εάν η τηλεόρασή σας είναι LCD/ PLASMA (επίπεδη τηλεόραση) και διαθέτει θύρα HDMI, τότε συνιστάται ένας αποκωδικοποιητής με θύρα HDMI για βέλτιστη ποιότητα θέασης.
3. Ψηφιακή λήψη με κάρτα μετατροπέα (module) MPEG4
Εάν η συσκευή σας (τηλεόραση ή ψηφιακός δέκτης) είναι τεχνολογίας MPEG2 και διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα CI (Common Interface), μπορείτε  να την αναβαθμίσετε σε MPEG4 με μία κάρτα μετατροπέα. Προσοχή! Πριν την αγορά, ελέγξτε τη συμβατότητα της κάρτας με τον ακριβή τύπο της συσκευής σας.

Χρήσιμες  πληροφορίες
  Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος δεν απαιτείται αλλαγή ή αγορά νέας «ψηφιακής» κεραίας.
  Η κεραία σας θα πρέπει να είναι στραμμένη προς το κέντρο εκπομπής «ΠΛΑΚΑ», ενώ ενδεχομένως να χρειαστεί να αφαιρέσετε τον ενισχυτή που θα χρησιμοποιείτε, καθώς το ψηφιακό σήμα είναι πολύ πιο δυνατό από το αναλογικό και δεν απαιτεί πολύπλοκες κατασκευές για τη λήψη του.
  Κάθε τηλεόραση χρειάζεται δικό της αποκωδικοποιητή, αλλιώς με έναν κεντρικό αποκωδικοποιητή όλες οι τηλεοράσεις θα δείχνουν το ίδιο κανάλι.
  Η χρήση εξωτερικού αποκωδικοποιητή απαιτεί παράλληλα χρήση δύο τηλεκοντρόλ:
1. της τηλεόρασης, με το οποίο ανοίγετε/κλείνετε τη συσκευή, ρυθμίζετε ήχο/εικόνα και αλλάζετε τα αναλογικά κανάλια όπως κάνατε πάντα και
2. του αποκωδικοποιητή, με το οποίο αλλάζετε τα ψηφιακά κανάλια αφού πρώτα έχτε επιλέξει από το άλλο τηλεκοντρόλ το κανάλι στο οποίο η τηλεόραση σας «βλέπει» τον αποκωδικοποιητή.


Περισσότερα στο www.digea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια