GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το 2012 θα μπορεί στην Ελληνική Επικράτεια να καλλιεργηθεί η στέβια για την παραγωγή στεβιοζάχαρης

Το 2012 θα μπορεί στην Ελληνική Επικράτεια να καλλιεργηθεί η στέβια για την παραγωγή στεβιοζάχαρης. Η στέβια μπορεί να αντικαταταστήσει την...


Το 2012 θα μπορεί στην Ελληνική Επικράτεια να καλλιεργηθεί η στέβια για την παραγωγή στεβιοζάχαρης. Η στέβια μπορεί να αντικαταταστήσει την καπνοκαλλιέργεια και να αποτελέσει μια νέα προοπτική για τους αγρότες.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην σχετική ενημερωτική εκδήλωση για την καλλιέργεια της στέβιας, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πέτρος Λόλας, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του ΟΓΓΕΚΑ Δήμητρα στην Κομοτηνή, την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ είχε απαγορεύσει την στέβια και την καλλιέργειά της και μόλις πριν από λίγους μήνες δόθηκε το πράσινο φως για την κατανάλωση της στεβιοσίδης και άρα μέσα στο 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η καλλιέργεια επί Ευρωπαϊκού εδάφους και στην χώρας μας στο 2012.

Η στέβια, σύμφωνα με αποτελέσματα πανεπιστημιακών ερευνών, είναι μια καλλιέργεια πλήρως προσαρμοσμένη στη χώρα μας, έχει πολλή καλή απόδοση και ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα, σε ότι αφορά το εισόδημα των αγροτών, σε σχέση με την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και την τιμή διεθνώς.

«Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι θα πρέπει οι παραγωγοί της στέβιας, να είναι οργανωμένοι υπό το καθεστώς μιας ένωσης, η οποία θα ρυθμίζει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και συνεπώς τις τιμές»,σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Λόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια