GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γ. Σαμπανίδης: “Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κόσμου”

  Δεν είναι σίγουρα συνηθισμένο το φαινόμενο ένας επαγγελματίας οδηγός και ιδιοκτήτης ταξί, ένας καθημερινός άνθρωπος του μόχθου δηλαδή,...



 Δεν είναι σίγουρα συνηθισμένο το φαινόμενο ένας επαγγελματίας οδηγός και ιδιοκτήτης ταξί, ένας καθημερινός άνθρωπος του μόχθου δηλαδή, να κατεβαίνει ως αιρετός υποψήφιος και μάλιστα σε περιφερειακό επίπεδο. Αυτή πάντως είναι η προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης, κ. Γιώργος Σαμπανίδης, μέσα από τον περιφερειακό συνδυασμό “Περιφερειακή Αναγέννηση”. Γι’ αυτήν του την προσπάθεια ο ίδιος σημειώνει ότι “πρόκειται σίγουρα για μία πρωτοτυπία, αφού για πρώτη φορά, μέσα από τον κλάδο μας, κατεβαίνει κάποιος σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα, όπως είναι οι εκλογές και μάλιστα σε περιφερειακό επίπεδο. Στην απόφασή μου πάντως αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο οι προτροπές όσο και η απόφαση των συναδέλφων μου να με στηρίξουν σε αυτό τον αγώνα”.
     
Ο ίδιος πάντως αποτελεί και τον καταλληλότερο άνθρωπο για να μιλήσει για τις δυσκολίες του κλάδου που εκπροσωπεί για τον οποίο αναφέρει ότι “είναι ένα από τα πλέον δύσκολα επαγγέλματα, αφού ερχόμαστε, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, αντιμέτωποι συχνά με το χιόνι και την παγωμένη άσφαλτο. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που αντιμετωπίσαμε πέρυσι τον χειμώνα όταν παρά την χιονόπτωση και τον πολύ κακό καιρό οι συνάδελφοι προσφέρθηκαν να ανεβάσουν στο χωριό του ένα παιδί που διαμένει στην ορεινή περιοχή, την ώρα που δεν υπήρχε άλλος τρόπος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αυτό έγινε με κίνδυνο τόσο για την σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου, όσο και του αυτοκινήτου του, το οποίο για μας είναι το πρώτο και όχι το δεύτερο σπίτι μας, παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει. Ένα ακόμη γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας είναι και η στοχοποίησή του από κακοποιά στοιχεία, κάτι που ευτυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται συχνά στην Ξάνθη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει και εδώ ανάλογα περιστατικά”.

Όμως πέρα από τις δυσκολίες, ο επαγγελματικός αυτός κλάδος, ιδιαίτερα στην Ξάνθη, έχει αποδείξει πολλές φορές πως αντιλαμβάνεται στην πράξη την κοινωνική προσφορά αλλά και την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτή την στάση ο κ. Σαμπανίδης ανέφερε ότι “για μας η προσφορά προς τον συνάνθρωπο παίζει κυρίαρχο ρόλο και γι’ αυτό τον λόγο έχουμε ενταχθεί στον σύλλογο αιμοδοτών Ξάνθης “Η Αγάπη” και πολλές φορές, μέσα από τον ασύρματο συνάδελφοι έχουν ειδοποιηθεί και έχουν σπεύσει για να προσφέρουν αίμα σε έκτακτα περιστατικά, πέρα από τις τακτικές αιμοδοσίες που ενισχύουν  τα σχετικά αποθέματα. Επίσης το σωματείο μας και τα μέλη του έχουν αρκετές φορές προσφερθεί και έχουν μεταφέρει συμπολίτες μας από και προς την Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη αφιλοκερδώς, για να μπορέσουν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις που χρειαζόταν να γίνει μία τέτοια μεταφορά. Είναι μία από τις δράσεις μας που γίνονται αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, συμπληρώνοντας συχνές συμμετοχές μας σε λαχειοφόρες αγορές ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών, όπως αυτών του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και γενικότερα προσπαθούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας ότι μπορούμε, όποτε χρειαστεί”.


 Αυτή η προσφορά θα συνεχιστεί όπως φαίνεται και μέσα από τα κοινά της πόλης, μέσα από την υποψηφιότητα του Γιώργου, εκφράζοντας τον μέσο πολίτη με τον οποίο ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έρχονται σε καθημερινή επαφή. Όπως άλλωστε τονίζει και ο ίδιος “είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μας που καθημερινά ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους συμπολίτες μας, μαθαίνοντας και κατανοώντας όλα αυτά που τους προβληματίζουν και τους απασχολούν. Σε αυτά, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση, όσο βέβαια περνάει από το χέρι μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια