GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο «Μεγάλος Ερωτικός», του Βούλγαρη, στην Ξάνθη.

Την ταινία του «Μεγάλος Ερωτικός» θα παρουσιάσει ο δημοφιλής σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, στην πόλη της Ξάνθης τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Η ...

Την ταινία του «Μεγάλος Ερωτικός» θα παρουσιάσει ο δημοφιλής σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, στην πόλη της Ξάνθης τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Η προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 21:00, ενώ θα προηγηθεί ομιλία του σκηνοθέτη και ανοικτή συζήτηση. Η είσοδος προς το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Μεγάλος Ερωτικός ηχογραφήθηκε στα στούντιο της Κολούμπια από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου του 1972. Το εξώφυλλο κοσμούσε έργο του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη. Το 1973 ο Παντελής Βούλγαρης κινηματογράφησε τον Μεγάλο Ερωτικό.
Ο Μεγάλος Ερωτικός είναι ένας λαϊκός θεός που ζει στη φαντασία μας απ' τη στιγμή που γεννιόμαστε ίσαμε να πεθάνουμε, όμορφος, εφηβικός και αδιάκοπα ζωντανός.
Ο Μεγάλος Ερωτικός δεν φοράει γραφικά τοπικά ρούχα. Φοράει δικά του που συνθέτουν δύσκολους συνδυασμούς ήχων, ανάλφρων χρωμάτων και ποιητικών ονείρων. Δεν περιέχει μηνύματα που εύκολα τα σβήνουν οι βροχές. Δεν αντιστέκεται.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη μας, ο κ. Βούλγαρης θα συζητήσει με μαθητές των σχολείων της Ξάνθης, τη Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Οκτωβρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια