GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Το ξυπόλυτο σύννεφο»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, στις 20:00, αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του Προέ...



Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, στις 20:00, αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Το ξυπόλυτο σύννεφο».

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Ε.ΚΕ.ΒΙ. από τον κ. Θεοδωρόπουλο, παράλληλα με την παρουσίαση θα γίνει  αναφορά στους στόχους και τις δράσεις του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η Λέκτορας Κλασσικής Φιλολογίας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. κα Ιωάννα Παπαδοπούλου και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η κα. Ελένη Δημητριάδου-Ευφραιμίδου, υπεύθυνη της Ομάδας Ανάγνωσης του Ιδρύματος.

Το προφίλ του συγγραφέα:

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε επί σειρά ετών σαν δημοσιογράφος, υπήρξε ο πρώτος διευθυντής σύνταξης του πολιτιστικού περιοδικού ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ, που εξέδιδε ο Μάνος Χατζιδάκις και τώρα συνεργάζεται με την εφημερίδα «Τα Νέα». Από τα μυθιστορήματά του το Αδιανόητο Τοπίο, η Πτώση του Νάρκισσου, Οι εφτάψυχες των Αθηνών και Η τρέλα του μεσημεριού έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες. Το μυθιστόρημά του Η δύναμη του σκοτεινού θεού τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το «Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας» για το σύνολο του έργου του που έχει μεταφραστεί στα γαλλικά.  Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο και από το 1998 είναι υπεύθυνος για τις σειρές «΄Ελληνες συγγραφείς», «Κυκεών» και «Πλωτές Πόλεις» των εκδόσεων «Ωκεανίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια